به گزارش خبرنگار زمان اقتصاد، نشست شیکاگو فدرال رزرو آمریکا به سخنرانی «جروم پاول» رئیس فدرال رزرو و مخالفت وی با کاهش نرخ بهره بانکی در آمریکا برگزار شد.
پاول طی سخنرانی خود ضمن انتقاد از تعرفه های گمرکی وضع شده از سوی دولت ترامپ، این اقدام را عاملی برای رشد تورم و کاهش رشد اقتصادی دانست. وی همچنین تصریح کرد که فضای ایجاد شده در پس سیاست های تعرفه ای تازه دولت آمریکا منجر به ایجاد بی ثباتی و فضای ترس در اقتصاد این کشور گشته و امکان کاهش نرخ بهره بانکی تا زمان ایجاد ثبات در اقتصاد این کشور وجود ندارد. وی همچنین در جریان برگزاری نشست خبری خود در چهارشنبه شب به وقت تهران تصریح کرد که شرایط فعلی، منجر به بروز مشکل در ماموریت های فدرال رزرو در کنترل تورم شده و کاهش رشد اقتصادی، حداقل تاثیر تعرفه های گمرکی بر اقتصاد آمریکا خواهد بود.
رئیس فدرال رزرو در ادامه سخنان خود تاکید کرد که واکنش بازارهای مختلف به تعرفه های گمرکی کاملا طبیعی بوده و دلیل آشفتگی فعلی، افزایش بی ثباتی در فضای اقتصادی است. وی با پیش بینی ادامه وضعیت موجود در بازارها تصریح کرد که فدرال رزرو به لحاظ جایگاه قانونی تحت تاثیر فشارهای سیاسی قرار نگرفته و تنها به ماموریت های تعیین شده برای این نهاد اقتصادی عمل خواهد کرد؛ سخنانی که به نظر می رسد در پاسخ به چند درخواست پیاپی دونالد ترامپ برای کاهش نرخ بهره بانکی در راستای ایجاد رونق اقتاصدی در آمریکا بیان شده اند.
پاول در خصوص هشدار پیشین خود در روز ۴ آوریل مبنی بر شکل گیری احتمالی دور تازه ای از تورم در آمریکا، گفت که هنوز مشخص نیست که بی ثباتی و تورم احتمالی در پس وضع تعرفه های گمرکی جدید به صورت موفقت خواهند بود یا تاثیرات آن برای مدت زمان طولانی اقتصاد آمریکا را درگیر خود خواهد ساخت.
واکنش بازارهای جهانی به سخنرانی جروم پاول
بازارهای جهانی از جمله طلا، نقره و کریپتو که حدود دو روز مانده به سخنرانی پاول، روندی خنثی به خود گرفته بودند، پس از انجام این سخنرانی رئیس فدرال رزرو و کسب اطمینان از لغو سناریوی کاهش نرخ بهره بانکی، واکنشی مثبت به این سخنان رئیس فدرال رزرو نشان دادند. همانطور که در نمودار زیر مشاهده می کنید، قیمت طلا درست پس از سخنرانی پاول به رقم ۲۳۵۵ دلار افزایش یافته و قیمت نقره نیز به کانال ۳۳ دلار نزدیک شد.
در بازار کریپتو نیز شاهد رخدادی مشابه بوده ایم. قیمت بیت کوین به عنوان بزرگترین ارز این بازار از کانال ۸۳ هزار دلاری صبح روز چهارشنبه با رشد بیش از ۱ درصد، به قیمت ۸۴۴۸۸ دلار در زمان تنظیم این گزارش رسیده است.
اما نکته ای که باید به آن توجه داشت اینکه رشد شاخص دلار پس از سخنرانی جروم پاول، میزان پیشرفت قیمت در بازارهای مالی یاد شده را محدود ساخته است. شاخص دلار پس از چند روز ریزش متوالی، در پی اطمینان تقریبی بازار از دعدم کاهش نرخ بهره بانکی برای ماه آینده، بار دیگر به سمت اهداف بالاتر حرکت کرده و با توجه به رابطه معکوس این شاخص (DXY) با دارایی های چون فلزات گرانبها یا کریپتو، رشد آن سبب کاهش قدرت و رشد قیمت در این بازارها شده است. شاخص دلار پس از سخنرانی پاول تا سطح ۹۹.۷۳ پیشرفت کرده و انتظار می رود طی ساعات آتی نیز به رشد خود ادامه دهد. همچنین، دیگر رقیب بازارهای یاد شده یعنی بازدهی اوراق قرضه ۱۰ ساله خزانه داری آمریکا نیز صبح روز پنجشنبه به وقت تهران، پس از چند روز ریزش متوالی بار دیگر در حال رشد بوده و به سطح ۴.۳۱۵ افزایش یافته است.
در صورت ادامه رشد بازدهی اوراق قرضه، می بایست منتظر تضعیف بیشتر روند رشد دارایی هایی چون طلا، نقره و ارزهای دیجیتال بود. اما نکته ای که باید به آن توجه داشت اینکه شاخص دلار در پی تشدید جنگ تجاری میان آمریکا و چین و کاهش تقاضا برای دلار، قدرت کمی برای رشد به محدوده بالای کانال ۱۰۰ داشته که همین موضوع، از قدرت تخریب این شاخص برای اضعیف بازارهای مالی خواهد کاست. لذا، پیشنهاد می شود سرمایه گذاران قبل از گشایش هرگونه موقعیت معاملاتی لانگ یا شورت، شاخص دلار و بازدهی اوراق قرضه ۱۰ ساله ایالات متحده و روند آنها را به دقت بررسی نمایند.
انتهای پیام/
نظر شما