کد خبر 685
۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۶

بازی میلیارد دلاری همسایه‌ها / سکوت و بی‌برنامگی در صنعت گیم ایران

بازی میلیارد دلاری همسایه‌ها / سکوت و بی‌برنامگی در صنعت گیم ایران

در حالی که همسایه‌های منطقه با صندوق‌های چند ده میلیون دلاری صنعت گیم را به موتور محرک اقتصاد خود تبدیل کرده‌اند، صنعت بازی در ایران زیر سایه بی‌تفاوتی و سیاست‌های اشتباه در حال خاموش شدن است.

بازی میلیارد دلاری همسایه‌ها / سکوت و بی‌برنامگی در صنعت گیم ایران
حمزه ازاد، فعال حوزه بازی‌سازی 

به گزارش خبرنگار زمان اقتصاد، سرمایه‌های میلیاردی روی میز است اما بازی‌سازان ایرانی هنوز در صف انتظار حمایت مانده‌اند! در حالی که همسایه‌های منطقه با صندوق‌های چند ده میلیون دلاری صنعت گیم را به موتور محرک اقتصادشان تبدیل کرده‌اند، صنعت بازی در ایران زیر سایه بی‌تفاوتی و سیاست‌های اشتباه در حال خاموش شدن است.

حمزه آزاد، فعال حوزه بازی‌سازی در گفتگو با خبرنگار زمان اقتصاد گفت: دیگر خبری از تولید عناوین فاخر نیست؛ بازار بازی‌های ایرانی کوچک مانده و بیشتر تولیدات یا خارجی‌اند یا برای خارج ساخته می‌شوند.

او با انتقاد از سرمایه‌گذاری‌های ناچیز در این حوزه گفت: سرمایه‌گذاری‌های ۶ تا ۸ میلیارد تومانی در گیم، بیشتر به شوخی شبیه است تا یک حرکت جدی!

 آزاد همچنین به بی‌توجهی به جشنواره‌های ملی، ضعف جوایز و مانع‌تراشی‌های تحریمی اشاره کرد و گفت: تحریم‌ها سد راه جهانی شدن بازی‌های ایرانی شده‌اند.

با این وجود، رفع فیلتر گوگل‌پلی را اتفاقی مثبت دانست و توضیح داد: آزاد شدن گوگل‌پلی باعث افزایش چشمگیر دانلود بازی‌های ایرانی و رشد مستقیم درآمد آن‌ها شده است.

بازی میلیارد دلاری همسایه‌ها / سکوت و بی‌برنامگی در صنعت گیم ایران
مهدی جعفری جوزانی، مدیرعامل موسسه منادیان

مهدی جعفری‌جوزانی، دیگر بازی‌ساز باسابقه و مدیرعامل موسسه منادیان نیز در گفتگو با زمان اقتصاد به تندی از عملکرد بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای انتقاد کرد و گفت: بنیاد به جای باز کردن درهای بازار جهانی، وقتش را صرف مسابقات بی‌فایده داخلی می‌کند!

مدیرعامل موسسه منادیان در بخش دیگری از سخنانش نگاه سطحی مدیران به مفهوم «بازی» را فاجعه‌بار دانست و تأکید کرد: حمایت واقعی یعنی باز کردن راه برای حضور در بازارهای جهانی و توسعه بازار داخلی چرا که گیم فقط تفریح نیست، یک صنعت پول‌ساز است که می‌تواند مثل یک ابرقدرت دیجیتال، ارزآوری گسترده داشته باشد.

این بازی‌ساز رفع فیلتر گوگل را اولین قدم دانست اما هشدار داد: مشکلات مالی، نبود دسترسی به خدمات بین‌المللی و ضعف سرمایه‌گذاری، همچنان زنجیر به پای بازی‌سازان ایرانی بسته است.

در شرایطی که ترکیه، عربستان و امارات بازی را خیلی وقت است شروع کرده‌اند، ایران همچنان پشت خط شروع ایستاده است؛ بازاری پرپتانسیل که اگر مسئولان به وقتش آن را جدی نگیرند، بازنده اصلی خواهند بود.

انتهای پیام/

کد خبر 685

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =