کد خبر 783
۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۱

فرزین بیان کرد:

تزریق سرمایه، شرط بانکداری اصولی دولت

تزریق سرمایه، شرط بانکداری اصولی دولت

رئیس کل بانک مرکزی گفت که دولت اگر می‌خواهد درست بانکداری کند باید پول بیاورد و افزایش سرمایه هم بدهد.

به گزارش زمان اقتصاد، محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی، امروز در جشن یکصد سالگی بانک سپه گفت: نظام بانکی سهم زیادی در ارائه تصویر کارآمدی نظام اقتصادی دارد. ‌ نهادی است که توسعه آن می‌تواند باعث توسعه کشور شود. وی افزود: وقتی تاریخ توسعه کشور را مرور می‌کنم دو بانک نقش بیشتری داشته‌اند که عمدتا بانک ملی ‌و سپه بوده‌اند. نهادی مثل سازمان برنامه و بانک مرکزی از درون بانک‌ها شکل گرفته‌اند. رئیس‌کل بانک مرکزی با مروری بر برنامه‌های بانک مرکزی برای نظام بانکی، گفت: سال ۱۴۰۴ یک سال متفاوت در نظام بانکی خواهد بود چون برنامه هفتم احکامی را برای ۲ سال اول دیده است که ما باید آن را اجرا کنیم. ما برنامه‌های مشخصی برای حل ناترازی بانک‌ها داریم. وی افزود: در همان تعطیلات عید اولین برنامه را شروع کردیم و طرح یک بانک را بررسی کردیم. فرزین با بیان اینکه طرحی را برای روش تأمین مالی هدفمند شروع کردیم که پول در جای اصلی خودش بنشیند، گفت: یک مشکل ما این است که تسهیلات بیشتر به سمت بنگاه‌های بزرگ می‌رود چون منابع زیادی در بانک‌ها دارند. و بنگاه‌های کوچک وقتی ما برای کاهش نقدینگی برنامه‌ریزی می‌کنیم آسیب می‌بینند.

فرزین گفت: بخشی از اضافه برداشت بانک سپاه مطالبه از دولت و حاکمیت است. دولت باید تعیین تکلیف کند. دولت و مجلس نمی‌توانند دائماً بار برای نظام بانکی بگذارد ولی مسائل نظام بانکی را به حال خود رها کند. بالاترین مقام بانک مرکزی افزود: دولت یا می‌تواند بانکداری کند یا نمی‌تواند. اگر می‌تواند باید درست مثل یک سهام‌دار افزایش سرمایه دهد و پول بیاورد بدهی خودش را هم بدهد اگر نمی‌تواند بانکش را بفروشد. نمی‌شود که دولت بگوید بانکداری می‌کنم، نیازهای من را هم برطرف بکن، پول هم نمی‌دهم، سرمایه هم ندارم، این که بانکداری نمی‌شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه ما توانایی این را داریم که کفایت سرمایه بانک‌های دولتی را حل کنیم گفت: دولت باید مثل بخش خصوصی ضوابط را رعایت کند. وی در مورد بنگاه‌های بانک‌های دولتی هم گفت: بانکها باید از این بنگاه‌ها خارج شود. این منجر به افزایش وام‌دهی آنها می‌شود. امسال سال تعیین کننده‌ای برای نظام بانکی است و تمام توان این است که ناترازی نقدینگی آنها برطرف شود. ما طبق قانون می‌توانیم دارایی بانکها را بگیریم اما اینها پول سپرده‌ گذاران است و بانک‌ها باید آن را تبدیل به نقدینگی کنند.

کد خبر 783

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =