کد خبر 878
۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۵

زمان اقتصاد بررسی کرد؛

شکل گیری تله های گاوی و خرسی بازار ارز در آستانه مذاکرات/ هشدار جدی به سرمایه گذاران!

شکل گیری تله های گاوی و خرسی بازار ارز در آستانه مذاکرات/ هشدار جدی به سرمایه گذاران!

در آستانه برگزاری دور چهارم از مذاکرات هسته ای تهران و واشنگتن، بازار ارز بار دیگر آماده ورود به شرایط تله های گاوی و خرسی قرار گرفته که می تواند آسیبی جدی به دارایی سرمایه گذاران وارد کنند.

به گزارش خبرنگار زمان اقتصاد؛ ایجاد نوسان در بازارهای مالی مبنای سوددهی آن بازار به حساب می اید. در حقیقت، اگر بازاری از دامنه نوسان مناسب برخوردار نباشد، محکوم به حذف تدرجی بوده و موفق به جذب سرمایه گذار نخواهد شد.

اما همزمان باید به این نکته توجه داشت که در صورت افزایش غیرعادی دامنه نوسان در هر بازار و شکل گیری حباب قیمت، ریسک سرمایه گذاری روی آن بازار نیز افزایش خواهد یافت.  

کاربرد تله های گاوی در بازارهای پر نوسان

تله های خرسی و گاوی از مهمترین تکنیک های معاملات در بازارهای پر نوسان به حساب می آیند. به نوشته خانه سرمایه، زمانی شما گرفتار تله گاوی (Bull Trap) در بازارهای مالی خواهید شد که انتظار افزایش قیمت را داشته باشید. در چنین شرایطی ممکن است تصمیم به خرید سهامی بگیرید که انتظار دارید قیمت آن در آینده افزایش یابد.

زمانی که بازار روند نزولی را تجربه می کند، حرکت شاخص و یا قیمت سهم به گونه ای تغییر خواهد کرد که سرمایه گذاران را متقاعد سازد در آینده ای نزدیک، روند صعودی برای آن سهم آغاز خواهد شد. به این ترتیب، آنان اقدام به خرید آن سهام می کنند. اما در حقیقت سطح حمایت پیشین می شکند و روند دوباره نزولی خواهد شد و سرمایه گذاران که در موقعیت های لانگ (Long) قرار دارند، ضرر می کنند.

به بیان دیگر، تله گاوی که به عنوان یک الگوی تکنیکال به حساب می آید، زمانی رخ می دهد که در یک روند نزولی، شاهد افزایش سریع و چشمگیری در قیمت یک سهم و یا شاخص باشیم.

در واقع، تله گاوی به گونه ای عمل می کند که معامله گران را تشویق به خرید سهم جدید نماید و آنان را در موقعیت لانگ (Long) قرار خواهد داد. به این ترتیب، معامله گران متحمل زیان می شوند، زیرا پس از مرحله تله، قیمت ها کاهش می یابد و گاوهای در تله گرفتار شده، ضرر می کنند.

اگرچه این تعریف برای بازار بورس طراحی و ارائه شده، اما در بسیاری از بازارهای دیگر با ماهیت مشابه، مانند ارزهای دیجیتال و حتی در برخی موارد، طلا نیز از کاربرد فراوان برخوردار است.  

مذاکرات ایران و آمریکا و نفوذ تله های گاوی به بازار ارز

اگرچه بازار فارکس از جمله بازارهای نسبتا کم نوسان در حالت عادی به حساب می آید که سرمایه گذاران آن از اختلاف ایجاد شده در نرخ برابری دو ارز در بازار سود می برند، اما شرایط سیاسی و اقتصادی ایران طی ماه های اخیر منجر به ایجاد حبابی خطرناک در بازار ارز ایران شده که سود و زیان ناشی از سرمایه گذاری روی آن، به مراتب بیش از حالت عادی است.  

اساسا باید اینگونه بیان کرد که در حالت عادی، دامنه نوسان ارز به اندازه ای نیست که منجر به نفوذ تله های گاوی یا خرسی در بازار شود، اما تاثیرپذیری شدید نرخ ارز در بازار ایران از روابط میان واشنگتن و تهران پای این تله ها را به میدان این بازار باز کرده است.

معامله گران حرفه ای بازار ارز درست در زمان اعلام نتایج مثبت از خروجی نشست مشترک نمایندگان دو کشور که منجر به ریزش چشمگیر قیمت ارز در بازار می شود، خریدهای خود را انجام داده و صبر می کنند تا خبری ناامید کننده مانند مخالفت دونالد ترامپ با فعالیت های هسته ای ایران، گزارش های منفی آژانس بین المللی انرژی اتمی، لفاظی های برخی اعضای جنگ طلب کنگره در خصوص حمله نظامی به ایران و ... منتشر شود.

انتشار این دست اخبار، آغاز زمان شکل‌گیری تله گاوی است. یعنی با افزایش ترس و هیجان در بازار، قیمت ارز تنها ظرف چند ساعت روند صعودی کوتاه مدت به خود گرفته و سرمایه گذاران آماتور تصور می‌کنند که روند رشد قیمت آغاز شده است. حمله سرمایه گذاران به بازار ارز و افزایش سنگین تقاضا در این بازار، عامل اصلی رشد قیمت بوده و زمینه‌ مساعد برای فروش ارزهایی را فراهم می کند که معامله گران حرفه ای پیشتر با قیمت پایین‌تر اقدام به خرید آنها کرده بودند.  

اما با انتشار هرگونه خبر مثبت از مذاکرات که منجر به کاهش قیمت در بازار شود، ارزش دارایی های ارزی خریداری شده توسط سرمایه گذاران آماتور کاهش یافته و اینبار درگیر تله خرسی خواهند شد. یعنی سرمایه گذار از ترس ریزش بیشتر قیمت در بازار، دارایی های خود را با قیمتی پایین‌تر از قیمت خرید به فروش می رساند که نتیجه این معامله رفت و برگشتی، چیزی جز ضرر محض نخواهد بود.

سخنی با سرمایه گذاران در آستانه برگزاری مذاکرات

همانطور که گفته شد، بازار ارز در زمره بازارهای کم نوسان در دوران آرامش اقتصادی محسوب می شود. ‌ اما ایجاد شرایط خاص سیاسی مانند مذاکرات تهران و واشنگتن پس از نزدیک به نیم قرن و افزایش همزمان سطح تحریم‌ و فشار اقتصادی، شرایطی خاص را به بازار تحمیل کرده که دامنه نوسان این بازار را تحت تاثیر هیجان روانی وارد آمده به بازار، افزایش خواهد داد.

دقت داشته باشید که برای کسب سود از این بازار در شرایط فعلی، سعی کنید از «فومو» شدن جلوگیری نمایید. یعنی تحت تأثیر شدید احساسات خود قرار نگرفته و بازار را بر اساس عوامل منطقی فاندامنتال مورد برسی قرار داده تا نهایتا موقعیت معاملاتی شورت یا لانگ بگشایید.  

در صورت عدم اطمینان از روند بازار و تردید نسبت به تحلیل خود، حتما عقب نشینی کرده و وارد معامله نشوید. همچنین این نکته را نیز مد نظر قرار دهید که مذاکرات میان تهران و واشنگتن به طور حتم‌ حتی در صورت موفقیت آمیز بودن روند، کوتاه مدت نخواهد بود و حتما تنش هایی هرچند

لفظی میان دو طرف را طی هفته های آتی شاهد خواهیم بود. لذا، قرار نیست بازار ارز یک شبه سر به فلک کشیده و یا با خاک‌ یکسان شود!

پس حتما برای جلوگیری از متضرر شدن، از ثبت موقعیت های معاملاتی تحت تاثیر هیجان روانی خودداری نموده و صرفا به فاکتورهای فاندامنتال و نه تکنیکال در تحلیل بازار ارز تکیه کنید. ‌

کد خبر 878

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =